Hoe werkt het?

Aanmelden is heel eenvoudig. Vul alle velden van het aanmeldformulier in en druk op de knop “Aanmelding verzenden”, helemaal onderaan het formulier.

Meerdere dieren aanmelden.

Om meerdere dieren in één keer aan te melden, vult u eerst de gegevens van het eerste dier in. Daarna drukt u op de +knop (extra toevoegen). Vervolgens vult u de gegevens van het volgende dier in. Zo gaat u door tot alle dieren zijn toegevoegd.

’s Morgens zal er een exterieur keuring voor vrouwelijk jongvee plaatsvinden. Rood- en zwartbont kalveren zullen gemengd gekeurd worden op leeftijd. De deelnemende dieren moeten minimaal 3 maanden en mogen maximaal 20 maanden oud zijn.

Tevens zal er een groepenkeuring plaatsvinden. Per bedrijf zijn meerdere groepen toegestaan. De deelnemende groepen dienen uit 3 dieren te bestaan.

’s Middags is de voorbrengwedstrijd:

Kinderen en jeugd tot en met 21 jaar kunnen deelnemen aan de voorbrengwedstrijd.

Leeftijd op de dag van de keuring vermelden s.v.p.

Gezondheidseisen: Lepto-vrij en BVD-vrij.

Lepto: Alleen lepto-gecertificeerde bedrijven kunnen inzenden.

BVD: Alle dieren afkomstig van niet gecertificeerde BVD-vrije bedrijven dienen onderzocht te worden op de aanwezigheid van het BVD-virus. Indien eerder een BVD onderzoek heeft plaatsgevonden, is de uitslag van dat onderzoek geldig, mits het rund op het moment van onderzoek ouder was dan 1 maand.

Salmonella: Alle bedrijven dienen van de twee meest recente tankmelkonderzoeken een gunstige uitslag te hebben. Bedrijven die dit niet kunnen overleggen moeten van de aangemelde dieren, max. 8 weken voor de keuring, een gunstige GD uitslag op salmonella antistoffen hebben.

IBR veilig:  De dieren dienen afkomstig te zijn van IBR-vrij gecertificeerde bedrijven of dat door bloedonderzoek vast is komen te staan dat de dieren IBR-vrij zijn. Een negatieve uitslag van dit IBR onderzoek is 8 weken geldig. Daarnaast is vaccinatie noodzakelijk: voorwaarde is dat het dier in de periode van uiterlijk 6 maanden tot 2 weken voor de keuring is gevaccineerd volgens de voorschriften van de fabrikant. Let op: de geldigheid van de vaccinatie is maximaal 6 maanden.

Het advies is om dieren afkomstig van gecertificeerd vrije bedrijven te vaccineren met een gE-negatief IBR vaccin volgens het voorschrift van de fabrikant, minimaal twee weken voor de keuring (overleg met uw dierenarts).