Algemeen

De eerste kalverenkeuring in het gebied Zuidoost Brabant en Limburg vond plaats in 1996. En na vele jaren kan ook JongVeedag Peel en Maas dit evenement met succes organiseren. Met hulp van veel vrijwilligers en ondersteund door bijdragen van sponsoren. Iedere JongVeedag is een gezellige bijeenkomst van belangstellenden met een gezonde dosis wedstrijdspanning.

De keuring verloopt volgens een strak keuringsregime. Voor de inwendige mens wordt op deze dag goed gezorgd en ook aan de kinderen is gedacht door het plaatsen van een springkussen.

Aanmelden voor de Jongveedag

Aanmelden voor de JongVeedag kan eenvoudig via het aanmeldformulier op deze website.

Kalverenkeuring

Vanaf 10.00 uur beoordeelt de jury de kalveren op hun ‘exterieure’ kenmerken. Gekeurd wordt volgens strenge spelregels en een ingenieus keuringssysteem. Tegen 12.30 uur is de keuring van de bedrijfsgroepen, waarbij bedrijven drie van hun zelf gefokte dieren laten beoordelen.

Jonge deelnemertjes en jongvolwassenen

De allerkleinsten tot en met de jongvolwassenen moedigen wij aan om mee te doen. Vanaf 13.30 uur kan iedereen tot en met de leeftijd van 21 jaar zijn of haar favoriete kalf tonen aan de jury. Er wordt beoordeeld wie de meeste indruk weet te maken op de jury. Per leeftijdscategorie blijft de beste combinatie over.

De jury let op de verzorging van het kalf. Ook wordt gekeken welk kalfje het beste naar zijn begeleid(st)er luistert. Alle nummers 1, 2 en 3 ontvangen een mooie beker.